Go back

Bram Kastelijns

How did I get GIGgy with it? 

Ik ken GIG al een tijdje vanuit Breda en een gezamenlijk netwerk. Maarten wist van mijn ambities als documentairemaker en benaderde me toen hij de vraag kreeg vanuit Morocco Desert Challenge om een documentaire te maken. Dat was een mooie kans die ik heb gegrepen om de documentaire ‘We Are Rally’ te maken. Daarnaast van tevoren al een aantal kleine commerciële klussen gedaan als zelf regisserende cameraman.  Ik vind het tof dat GIG oog heeft voor lokaal en creatief talent en het vertrouwen geeft.


Greatest GIG?

Mijn beste werk is de documentaire ‘We Are Rally’. Ik beheers meerdere disciplines binnen film, zoals script, regie, camera en montage en heb een passie voor documentaire. Binnen deze opdracht viel voor mij alles samen. Tien dagen draaien in de Sahara was al een heel avontuur met het overweldigende decor van de natuur en de rally. Daarnaast was de montage van 10 draaidagen met 8 camera’s een flinke puzzel, maar ik denk dat ik er samen met Diederik (editor GIG) er in ben geslaagd om een goed verhaal te vertellen. De documentaire is genomineerd voor de Bonk, communicatieprijs van Brabant.

 

If I GIG it my way?

Als je mij kort als maker zou moeten schrijven is het denk ik ‘bezieling in beeld’. Dat wil zeggen dat ik zelf hart en ziel in mijn werk stop, maar ook graag mensen voor de camera heb die over hun passie of emotie vertellen. Dat is dan eigenlijk ook mijn enige voorwaarde, de rest is bijzaak.

Let’s GIG together and feel alright!