No GIGs, No Glory

GIG staat voor werk in de opvallende vorm. We maken kick-ass content, flashy films en arty animaties die voor je werken. Of je nu vooral je merk, het bedrijf, het productieproces of de producten in beeld wilt brengen, GIG helpt je om dat doel te bereiken. Dit doen we o.a. voor bureau’s met ballen, mooie merken en badasses uit het bedrijfsleven. Naast skills en ambitie, is gezelligheid een groot goed. We geloven in een eerlijke manier van werken: met korte lijnen, klare taal en een heldere blik maak je samen mooie dingen die hun doel bereiken. The bigger the challenge, the greater the GIG! But hey, don’t take our word for it: een GIG spreekt voor zich!

To ingignity and beyond

Werkwijze

Creating Together

Define

Het eerste contact & input moment.
We kijken samen naar je doelen, doelgroep en de inzet.
Want film moet natuurlijk wel wat opleveren!

Imagine

Het idee wordt gevormd. Er wordt een concept gemaakt die aansluit bij de doelen van je film. De visualisatie wordt zichtbaar gemaakt met een moodboard en vormt zich uiteindelijk tot een script.

De klant is nauw betrokken in dit proces. We werken hierin ook vaak samen met bureaus om de juiste aansluiting te zoeken bij de complete campagne. Daar wordt je content altijd beter van!

Plan

De pre-productie kan beginnen!

Het concept wordt omgevormd tot script, shotlist en storyboard. Alle props, equipment, cast en crew wordt geregeld en staan op scherp om te gaan filmen.

Een optimale voorbereiding is cruciaal, afhankelijk van de grootte van de productie regelen we een pre-production meeting (PPM), een locatiebezoek en/of een recce.

In deze fase zorgen we dat alles zo duidelijk mogelijk is en maken we een duidelijke planning, zodat je precies weet wat je kunt verwachten in je eindresultaat.

Create

Creatie is vaak het meest kostbare onderdeel van het proces. Hierin komen alle expertises samen. Van regie, tot camera, audio en belichting, van edit tot grading en audio nabewerking.

In deze fase filmen en monteren we het project. De klant is hierbij onderdeel van het proces. Je bent aanwezig tijdens de shoot en sluit aan in de montage. Op deze manier bewaken we de inhoud en maken we samen content die werkt.

Activate

GO GO GO!

De film kan live. Op de geplande online & offline kanalen kan je film gaan draaien, de activatie starten en de advertentie verspreid worden.

Celebrate

Dit is eigenlijk het mooiste moment van het traject. De film is live en de likes en reacties stromen binnen. Het voldoeningsmoment van al dat harde werken!

Om hier even bij stil te staan vieren we dit graag even met een borrel en een goed gesprek. Terwijl we het succes vieren bespreken we graag ook de feedback om de samenwerking te verbeteren en voort te zetten. Dit vloeit naadloos over in de volgende fase.

Improve

Een vaak vergeten onderdeel van film maken.
Samen bespreken we de feedback; wat ging goed, wat kan beter? Maar ook erg belangrijk…

Controleer je content!

  • Bereiken we de juiste doelgroepen?
  • Worden de doelstellingen behaald?
  • Wat zijn de reacties op de content?
  • Welke aspecten kunnen we verbeteren om een nog mooier resultaat te boeken?
  • Kunnen we meer content maken met hetzelfde materiaal?
  • Hoe kunnen we dit concept verlengen?

GIG [gig] ~ definitie      

(Zelfstandig naamwoord, werkwoord)

krachtiger in groepsverband

  1. Performance; prestatiedrang die uitdaging naar boven haalt.
  2. Production; totstandkoming van een creatieve visuele uiting.
  3. Work; voornamelijk in opvallende vorm.
  4. Digital container; houder van digitale informatie in grote vorm. (gigabyte)

Mission Statement

Als imagineers in video en film streeft GIG naar het behalen van marketing doelstellingen door het maken van gave, visuele content die werkt. Door de juiste content in te zetten op het juiste kanaal maximaliseren we bereik en focussen we ons op mensen met een korte spanningsboog.

 

Door hierbij de klant te betrekken in het proces, maken we optimaal gebruik van kennis en ervaring. Zo focussen we ons samen op het beste resultaat.

Creating Together

Our Cases

City of imagineers

The Communication Company

GR8 Agency

GR8 Agency

Let’s GIG together and feel alright!