Go back

Arienne Dozeman

How did I get GIGgy with it? 

Toen GIG de opdracht kreeg om een documentaire te maken voor NAC Breda, hebben ze mij gevraagd om de regie in handen te nemen. Als journalist en documentairemaker heb ik niet alleen inhoudelijk, maar ook creatief mijn bijdrage geleverd aan zowel de eerste: ‘Wij zijn NAC, wij zijn terug’, als de tweede docu: ‘Avondje NAC’.

 

Greatest GIG?

Het meest avontuurlijke werk dat ik ooit mocht maken was een serie over de wereldomzeiling van het historische zeilschip ‘De Oosterschelde’. Een stipje op de oceaan, met niets dan water om je heen en sterrenhemel boven je.

De beste GIG is zonder twijfel de documentaire ‘Avondje NAC’, alles viel daar precies op zijn plek!

 

If I GIG it my way? 

Als antropoloog vraag ik mij altijd af waarom de wereld draait zoals hij draait, mensen doen wat ze doen. Ik stap graag in een onbekende wereld om uit te zoeken hoe men daar tikt. Film geeft me het gereedschap om deze verhalen te delen. Dat kan documentair, maar ook meer artistiek. Mijn ideale productie bevat een verhaal dat niet gemist mag worden, op zo’n manier vertelt dat de kijker niet weg wil en kan kijken. Een combinatie van inhoud, creativiteit en authenticiteit.

Let’s GIG together and feel alright!