Go back

Feike Santbergen

How did I get GIGgy with it? 

In de zomer van 2014 kon ik wel wat extra werk gebruiken. Ik heb ge-googled, gemaild en werd uitgenodigd. Een paar maanden later stonden we samen op de set. Er stroomt ook nog Breda’s bloed in mijn aderen, al ben ik er niet opgegroeid, dat vind ik wel een leuke speling van het lot.

 

Greatest GIG?

Het meest recent zijn de filmpjes die we voor Woonfonds hebben gemaakt. Daarmee hebben we, in mijn ogen, wel een volgende stap gemaakt in het combineren van een commerciële opdracht met een hoop creativiteit met een hele mooie filmische commercial. Het mooiste aspect, voor mij als regisseur, is dat álle partijen erg blij waren met het resultaat, zowel de creatieven als de opdrachtgever.

De eerste film die ik met GIG maakte was City of Imagineers, in 2014. Daar hebben we de lat meteen erg hoog gelegd. En die blijven we verleggen.

Naast opdrachtwerk maak ik eigen drama. Na de HKU heb ik veel korte films gemaakt en nu werk ik naar wat langer werk toe. Hierin is zit mijn echte filmmakers ziel. Om hieruit één productie te pikken vind ik eigenlijk onmogelijk. het zijn persoonlijke films waar ik bijna zonder uitzondering met mijn hele hart achter sta. Als ik toch iets moet noemen zou ik ‘De Laatste Dag van de Zomer’ zeggen. Dat was een erg ‘moeilijke’ film maar ging toch in premiere op het Toronto International Film Festival. Meest recent is mijn NTR Kort! ‘Buut Vrij’, dit is toch ook wel een pareltje geworden.

If I GIG it my way? 

De ideale productie voor mij heeft: veel vrijheid, een goed budget, genoeg tijd en een veeleisende opdrachtgever.

Mooie dingen maken is gewoon GIGgen.

Let’s GIG together and feel alright!