Go back

Niels Bourgonje

How did I get GIGgy with it? 

Via collega-regisseur en goede vriend Danny Maas, hij is de link naar tussen mij en GIG creative film production.

 

Greatest GIG?

Mijn beste commerciële werk is de Bilderberg televisiecommercial. Het was een relatief kleine productie met een klein team, maar er zat veel liefde en aandacht in. En dat is te zien vind ik. Zo hadden we wel weken de tijd hadden om de shots exact voor te bereiden. Op die manier wisten we het maximale uit de set en de shots te halen.

Mijn korte film ‘Buddy’ (2015) is nu voor meer dan zestig filmfestivals wereldwijd geselecteerd, waaronder belangrijke festivals als Palm Springs ShortFest. Het is een intiem drama, geschoten in twee dagen op voornamelijk één locatie. Met mooi acteerwerk van een geweldige cast. Hoofdrolspeler Daniel Cornelissen won onlangs zelfs een prijs voor Beste Acteur voor de film.

 

If I GIG it my way? 

Ten grondslag van iedere goeie productie ligt een sterk concept. Je kan anamorphic lenzen hebben of een enorme crew, maar zonder een krachtig idee heb je geen houvast om een interessante film/commercial te maken. Hoe krachtiger het concept, hoe meer iedereen geïnspireerd is om er iets moois van te maken. Daarom ben ik altijd nauw betrokken bij de conceptfase, zodat we altijd het onderste uit de kan kunnen halen.

If your dreams don’t scare you,
they aren’t GIG enough

Let’s GIG together and feel alright!