GIG maakt NAC docu over topsportfamilie Gudelj

 21/03/2019

NAC heeft opnieuw het Bredase filmbedrijf GIG creative film production benaderd voor de productie van een documentaire voor FOX Sports.

In de drie kwartier durende documentaire ‘Nooit Opgeven, Altijd Gudelj’ staat clubicoon Nemanja Gudelj centraal. GIG heeft de voetballer extra profiel gegeven door in te zoomen op zijn hele familie. De familie Gudelj is topsport, leeft topsport. Vader Nebojša speelde eind jaren ’90 voor NAC en was van 2012-2014 hoofdcoach van de club. Nemanja speelt momenteel bij Sporting Portugal (na eerdere successen bij AZ, Ajax en in het Chinese voetbal), zijn broer Dragiša speelt voor de eveneens Portugese voetbalclub Vitória Guimarães en zus Vanja (16) speelt tennis op topniveau.

De Bredase filmproducent heeft de ervaren regisseuse Ariënne Dozeman ingeschakeld voor de regie van de documentaire. Beide partijen hebben eerder samengewerkt aan de succesvolle documentaire ‘Avondje NAC’; die in 2018 genomineerd werd voor de FOX Sports docu van het jaar.

Pers en supporters hebben doorgaans een vooringenomen en vertekend beeld van een geslaagde topsportfamilie. Met de documentaire beoogt Dozeman dit beeld te doorbreken. “Er rust een stigma op de Gudelj’s, die vaak omschreven worden als een verwende familie met een makkelijk leven. Maar er zit veel meer achter deze sportieve lijven dan mensen op het eerste oog zien. De Servische familie is van heel ver gekomen en werkt extreem hard voor haar succes”.

De docu toont een realistisch en meeslepend beeld van de sportfamilie, die hiervoor een half jaar is gevolgd in haar dagelijks leven. De kijker volgt de familie tijdens glorieuze sportmomenten, maar wordt ook meegenomen in intieme momenten tussen familieleden. Een innig ziekenhuisbezoek tijdens de revalidatie van Dragiša schijnt nieuw licht op de Gudelj’s.

De documentaire ‘Nooit Opgeven, Altijd Gudelj’ wordt uitgezonden op donderdag 28 maart 2019 om 21:30 op FOX Sports en zal na de première verschillende keren op de zender worden herhaald.

Gerelateerd nieuws

Praktisch tips voor effectieve video productie

Een videoproductie op touw zetten brengt meer mee dan mensen vaak d...

Lees dit bericht

Weg met B2B of B2C benadering in videomarketing, jouw kijkers zijn mensen!

Als videoproducer heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met het werk...

Lees dit bericht

Marketing na Corona

Het houdt iedereen bezig. Hoe moet ik verder? Wat als straks "alles...

Lees dit bericht