Hoe scoor je een winnend team?

 29/07/2019

Samen met gr8 Agency maakte GIG een documentaire over het dames wielrenteam Parkhotel Valkenburg, welke de NK titel veroverde in een bloedstollende strijd. Een strijd over passie en dromen najagen, elke dag weer.

Op 30 juni won Lorena Wiebes, een van de wielertalenten van de damesploeg Team Parkhotel Valkenburg, het Nederlands Kampioenschap wegwielrennen. Maar winnen? Dat doe je met z’n allen in dit dreamteam! De teamspirit en koers naar de overwinning van de ploeg worden op sprekende wijze in beeld gebracht in de documentaire ‘Pushing Dreams, when teamwork makes the dream work’. De docu, die in opdracht van Sanidirect, Factor, ABUS, Black Inc en Parkhotel Valkenburg is geproduceerd door gr8 agency en GIG creative film production, is te bekijken via de online kanalen van Sanidirect en het Parkhotel Valkenburg.

In de acht minuten durende documentaire volgen GIG en gr8 de ploeg in aanloop naar het kampioenschap. Binnen het team overheerst één droom. Al het hele seizoen stond de datum 29 juni 2019 in de agenda omcirkeld. Het NK op de weg in Ede. Succes behalen tijdens díe wedstrijd zou Nederland duidelijk maken dat we hier te maken hebben met een ploeg die een glansrijke toekomst heeft. De volgende generatie kampioenen.

Met de documentaire willen GIG en gr8 een close-up bieden van het team. Een persoonlijke blik, waardoor de kijker zich kortstondig onderdeel voelt van dit hechte team waarin overwinningen en tegenslagen worden gedeeld. Het verhaal wordt verteld aan de hand van interviews met team operations manager Raymond Rol en rensters Lorena Wiebes en Demi Vollering. De quotes worden vloeiend afgewisseld met razendsnelle close-ups van de race, waardoor de kijker constant met zijn neus op de actie zit. De Bredaase filmpartij heeft voor de visualisatie van deze documentaire de ervaren regisseur, Symen Hoogesteger, ingeschakeld.

Berry van Nes, oprichter van gr8: “Sport is een geweldig domein om verhalen te maken die mensen boeien. In dit geval het verhaal van een groep jonge meiden die ieder voor zich maar vooral ook samen de top willen halen. In een individuele sport is dat heel bijzonder. Dit laat zien dat de cultuur en missie van deze wielerploeg ijzersterk staan. Knap. En mooi om dat tijdens deze wedstrijd vast te kunnen leggen.”

Voor het productieteam waren het ook spannende productiedagen. Mieke Kusters, producer bij GIG: “Voor ons, als crew, was het ook nagelbijten geblazen. We hadden natuurlijk van tevoren gehoopt dat de dames zouden winnen. Maar het bleef een ongelofelijk spannende race tot op het laatste moment. Om in onze documentaire dan toch echt de droom realiteit te mogen zien worden, maakt de al zo krachtige boodschap van het team nóg veel krachtiger”.

De kern van de documentaire ‘Pushing Dreams, when teamwork makes the dream work’ is de missie waarmee wordt aangestuurd op het najagen van je dromen. Want als je écht wilt en er alles voor opzij zet, dan is de kans dat het je lukt een stuk groter. Bekijk hieronder de documentaire waarin dromen werkelijkheid worden.  

Gerelateerd nieuws

Korte introductie betreft gerelateerd nieuws

GIG wint De Bonk, de Communicatieprijs Brabant, voor de documentaire ‘Avondje NAC’

"Een mooie bekroning op ons werk. Gaaf werk maken staat voorop. Het...

Lees dit bericht

Zolang de liefde voor emotie in film blijft bestaan

Seizoen 2018-2019, NAC degradeert. Hoe zorg je ervoor dat je de fan...

Lees dit bericht

De eerste verticale foto- en filmstudio van Nederland

GIG opent een kant-en-klare studio in eigen kantoor in Breda. Vanwe...

Lees dit bericht
Core Warning:Module 'imap' already loaded