corporate video

KPN – HOUDOE & WELKOM

Overstappen van internetprovider, dat vindt de consument vaak een hoop ‘gedoe’. Dus hoe vertel je mensen, op een leuke manier, dat hun vertrouwde regionale providers zijn overgenomen door de landelijke gigant KPN? De creatieven van Bureau Loos verdiepten zich in de psyche van de online Brabander en creëerde het concept Houdoe & Welkom. Aan GIG de taak om een video te maken die perfect binnen het het concept paste. Een sympathieke, maar bovendien vooral succesvolle campagne waardoor KPN, tot nog toe, een enorm aantal van de Brabanders mocht verwelkomen.

DEFINE YOUR GOAL

Het doel van de campagne was om klanten op een positieve manier op de hoogte te brengen en te verzekeren van een soepele overstap naar KPN.

Bureau Loos ontwikkelde de ‘Houdoe & Welkom’ campagne voor de overstap van klanten van OnsBrabantNet en ON, twee regionale internetproviders, naar KPN. KPN nam beide providers over.

Imagine

Dit betekende voor de klanten niet alleen het einde van OnsBrabantNet en ON, het betekende ook een nieuw begin! Daarom nam de migratiecampagne afscheid op z’n Brabants, en verwelkomde de nieuwe mogelijkheden die KPN biedt. “Met ‘Houdoe’ werden voor klanten herkenbare zaken van OnsBrabantNet en ON vaarwel gezegd, zoals de altijd behulpzame monteur Jon. Met ‘Welkom’ werden de nieuwe mogelijkheden begroet die KPN biedt, waaronder gratis Spotify, goedkoper Eredivisie Live en overal Live tv-kijken.

Het script

 

Aan de hand van het concept van Bureau Loos schreef regisseur Kasper Mols een interpretatie. Omdat de overname twee merken omvatte, moesten er twee video’s worden geschoten. Om de transitie te benadrukken werden er drie sets gecreëerd waarbij alle props in de huisstijl kleur van het betreffende merk waren gespoten. Een rode voor OnsBrabantNet, een blauwe voor ON en een groene voor KPN.

CELEBRATE

“We zijn erg blij met het effect van deze campagne. We zijn nog volop bezig met de omzetting maar de resultaten, en onze klanten, zijn tot dusver erg positief!” zegt een enthousiaste Koos Hornman. “De positieve insteek van deze campagne heeft daar zeker aan bijgedragen. De belangrijkste doelstelling van deze migratiecampagne was, uiteraard, zoveel mogelijk mensen laten overstappen van OnsBrabantNet en ON naar KPN. En dat gaat kei goed!”

Behind the scenes

Kijk hier hoe we deze campagne gemaakt hebben.

Gerelateerde projecten

Heb jij de smaak te pakken en laat jij je graag inspireren door meer van dit soort content? 
Bekijk dan eens de films hieronder waarin wij vergelijkbare projecten tonen waar wij trots op zijn!

brand films corporate video

Van Ham Tenten & Podia

Bekijk dit project
corporate video

Peters - Specialist in Machinaal Timmerwerk

Bekijk dit project

Enkele van onze
merkwaardige klanten

van der valk video
europcar campagne
interpolis filmpje
jupiler video
NAC film
KPN video productie
Infiti cars commercial
Corona video reclame
MTV video
Tango online commercial
Danone tv ad

Ook aan de slag met film?

Geinspireerd door ons brede portfolio vol diverse video-content? Wij helpen je graag om jouw ambities te behalen. Dat begint natuurlijk allemaal bij een bakje koffie en een goed gesprek.

Maarten Verhey
Ik help je graag verder!
Maarten Verhey

Executive director / founder

maarten@gig.nl +31 76 532 48 07 Neem contact met mij op
Core Warning:PHP Startup: Invalid library (maybe not a PHP library) 'imap.so'