Nominatie voor Dutch Interactive Awards

 05/04/2022

De nominaties van de jaarlijkse Dutch Interactive Awards (#DutchInteractiveAwards) zijn bekend. Deze selectie staat voor het beste online werk van bureaus in Nederland op variabelen als concept, design en resultaat.

Shopstreaming case

Tachtig bureaus deden een kleine tweehonderd inzendingen van hun beste werk uit 2021. Het was een pittige klus voor de jury om hier een shortlist van te maken. Uiteindelijk maken 75 nominaties in 15 categorieën kans op de felbegeerde prijzen. De complete lijst staat hieronder. Het bereiken van deze eindronde is al een prestatie op zich. De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve online werk van Nederlandse bureaus. De awards worden sinds 2010 jaarlijks uitgereikt. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies.

Met de case voor shopstreaming, in opdracht van Johnbeerens.com, werd genomineerd voor de categorie 'Future Interfaces.' De samenwerking die opgezet is vanuit GIG live streaming solutions en Bluebird Day bracht de Chinese trend van Shopstreaming naar Nederland en implementeerde deze techniek zonder het gebruik van apps in een mobile first omgeving. Door te kiezen voor een verticale livestream en direct bekijken in je mobile browser werd de contentbeleving aangestuurd vanuit een multicamera setup. Dat klinkt makkelijk, zeker in een mobiele generatie, maar doorgaans is film- en video apparatuur hier niet op berekend. Dus werd er gezocht naar innovatieve oplossingen om hier een gave, interactieve en dynamische livestream van te maken op een niveau die past bij Europese standaarden. 

Meer lezen? Bekijk onze case over shopstreaming bij Emerce Eday. 

Op 2 juni 2022 worden de winnaars bekend gemaakt in de Beurs van Berlage. In een fysieke awardshow, dat dan weer wel. 

Gerelateerd nieuws

Ruimte voor mogelijkheden!

Hoe maak je van de nood een deugd? Door beperkingen laten we ons re...

Lees dit bericht

GIG wint De Bonk, de Communicatieprijs Brabant, voor de documentaire ‘Avondje NAC’

"Een mooie bekroning op ons werk. Gaaf werk maken staat voorop. Het...

Lees dit bericht

Marketing na Corona

Het houdt iedereen bezig. Hoe moet ik verder? Wat als straks "alles...

Lees dit bericht